Marieke

Hier kun je alle informatie vinden over Marieke.

Update januari 2024.

Na jaren met plezier gevaren en gezeild te hebben met Marieke, heb ik vandaag het laatste tochtje met haar gemaakt. Ik heb haar vandaag van Strand Horst naar Spakenburg gevaren, waar ik haar heb overgedragen aan de nieuwe kapitein, Ceciel.
Beslissingen nemen is niet altijd even makkelijk, zo ook deze. Maar ik weet dat haar nieuwe eigenaar net zo enthousiast is als ik, en haar de tijd, aandacht en liefde gaat geven die ik haar de komende tijd niet zou kunnen geven. En daarom kan ik zeggen; het is goed zo… Maar makkelijk is het niet.
Ik wil Ceciel dan ook heel veel plezier en een behouden vaart wensen met Marieke. En zoals ik ook al eerder heb gezegd; als je lief bent voor Marieke, zal zij ook lief voor jou zijn! Het gaat jullie goed!


Marieke is in 2016 in erbarmelijke staat aangeschaft. Sindsdien is er veel verbeterd en aangepast. Zo heeft ze een nieuwe sprayhood gekregen met bijpassende huik. In 2017 is ze voorzien van een nieuwe laklaag en is de binnenzijde aangepakt. In de loop van de tijd zal ik wat foto’s plaatsen van wat er zoal allemaal gedaan is!

Klik op de foto om te vergroten!!

Vanaf mei 2022 ligt Marieke in de haven van Strand Horst, vlakbij Ermelo. Doordat ik veelal in Putten of Amersfoort ben te vinden, en je heerlijk kunt zeilen op het Wolder Wijd, was de verhuizing van St. Nicolaasga naar Ermelo een logische keuze.
Dat ze nu dichter bij huis ligt werpt gelijk zijn vruchten af. In de afgelopen jaren heb ik door omstandigheden en afstand niet vaak naar haar omgekeken, en daardoor ging ze langzaam achteruit. Maar nu ze in Ermelo ligt heb ik meer tijd voor haar en ligt ze er weer prima bij. Het houtwerk is gedeeltelijk vervangen en zit in de olie, de zeilen zitten er weer op en de algehele staat is weer goed te noemen. Maar zoals altijd blijft er veel werk aanwezig. Het weghalen en vervangen van de anti-slipvlakken staat nog op de agenda, evenals een complete refitt van de elektrische installatie. Maar wat vooral op het programma staat is het genieten van Marieke. En dit hebben we inmiddels al een aantal keer gedaan. Lekker voor anker in de kom van Knareiland bij Harderwijk en de wind in de zeilen op het Wolder Wijd.
Aankomende tijd zal ik nog wat mooie foto’s van Marieke hier plaatsen!

Paaszondag 16 april 2017

Dit weekend hebben we het zeil en de fok aangebracht. Het was tevens de eerste keer dat we de nieuwe huik konden zien. Wat een verschil met al het oude! Een mooie frisse huik, een strakke sprayhood en bijpassend dekje voor het dakluik. Marieke ziet er gelijk een stuk beter uit!
En we konden het niet laten om haar even mee te nemen het Tjeukemeer op. Als verrassing kwamen we daar Ferdinand, Carola, Devin en Sylvia ook nog tegen!!

***

Nu Marieke van ons is, kunnen we beginnen met allerlei klusjes om haar zowel technisch als optisch weer in orde te krijgen. Een opsomming wat allemaal gedaan is:
– thermostaat Webasto verplaatst
– klokjes nagekeken en opgepoetst
– snelheids- en dieptemeter opnieuw aangesloten
– plafond vervangen
– extra accu met 220v omvormer geplaatst
– nieuwe gordijntjes
– steun gemaakt voor de marifoonantenne
– marifoon geïnstalleerd
– nieuw raam geplaatst
– afdekplaat met rooster toilet geplaatst
– houtwerk in de olie
– gordijnen slaapruimte gemaakt en opgehangen
– geverfd
– elektrische installatie nagekeken en aangepast
– etc. etc.

***

Vrijdag 8 juli 2016

Vandaag hebben we Marieke opgehaald uit Harlingen. Het eerste stuk onder leiding van Ferdinand, zodat we de boot konden leren kennen. Zaterdags hebben Carola en Ferdinand hun eigen Aldebaran “Star” uit Echtenerbrug gehaald en zijn we op het Langwarder Wielen voor anker gegaan. Het was een geweldig weekend!!

***

In juli 2016 hebben we Marieke kunnen kopen. Ze lag in de gracht in het mooie Harlingen. Helaas had ze al een hele tijd niet de aandacht gekregen die ze verdiende. De boot was aardig groen uitgeslagen, de sprayhood was niet op maat en kapot, een zijraam was kapot, er was lekkage aan het dek waardoor het plafond was gaan rotten en de algehele staat was niet al te best.Toch zagen we veel potentie in haar en hebben haar toch overgenomen van de vorige eigenaar. Het avontuur is begonnen en Marieke begint aan haar tweede leven!