Nieuws

26/04/2024

Rolf heeft zich gemeld als de nieuwe eigenaar van de Blauwe Kraai uit Andijk. Gefeliciteerd met je aankoop Rolf en veel zeilplezier op het IJsselmeer gewenst!

24/04/2024

Er is een oproep voor Aldebaran eigenaren op het zeilersforum geplaatst om hun boot via het contactformulier op de website te laten vermelden. Wim heeft zich met de beauty Zilverdael gemeld, alweer nummer 45 op de lijst!

04/04/2024

En weer is er Aldebaran aan de collectie toegevoegd, gevonden op marktplaats. Welkom Boekanier, nummer 44 in de lijst.

20/03/2024

Welkom Filip met Hakuna Matata: nummer: 43 op de lijst met Bekende Aldebarans. Aanleiding om aan te melden was minder positief: lekkage met water op de betonvloer vlak vóór de motor tot gevolg. In de WhatsApp groep is gebrainstormd over mogelijke oorzaken. De WhatsApp groep bewijst z’n waarde! Meld je aan via het contactformulier om anderen te helpen!

Een andere vraag in de groep was waar/ het bouwvolgnummer van de Aldebarans te vinden is. Wie het weet mag het via het contactformulier doorgeven.

02/02/2024

En weer is er een Aldebaran aan de familie Bekende Aldebarans toegevoegd. Onderaan de lijst vind je Bay van Rob. Rob kwam met het prima idee om een WhatsApp groep in het leven te roepen voor bezitters van Aldebarans om (klus)informatie en (klus)tips uit te wisselen. En zo geschiedde. Wil je toegevoegd worden aan de WhatsApp groep, dan kun je dat via het contactformulier laten weten.

27/01/2024

Op de pagina Bekende Aldebarans kun je aan het blauwe kader om de bootfoto eenvoudig zien van welke boot er meer informatie beschikbaar is.

Op de Geschiedenis pagina is alle informatie uit de oude doos bijeengebracht.

24/01/2024

Even kort kennismaken: ik ben Harry en heb het beheer van deze website overgenomen. De website wordt binnenkort overgezet naar een .nl domein. Je vindt straks dus alle Aldebaran nieuwtjes op aldebaran815.nl. Over een tijdje werkt de .com website niet meer. De .nl domeinnaam is al aktief.

Onlangs hebben Esther en ik Antares overgenomen. We gaan haar veel liefde geven, zoals de vorige eigenaren ook hebben gedaan.

Antares gaat vanaf april 2024 de Westerhaven steiger 2 box 7 in Medemblik als nieuwe thuishaven krijgen. We hebben veel zin om veel zeiltochten te maken vanuit Medemblik.

01/12/2023

Marieke is verkocht. Na lang wikken en wegen heb ik besloten haar te verkopen. Ik ga verhuizen en ik zal te weinig tijd voor haar hebben. Dat verdient ze niet en nu gaat ook zij verhuizen. Ik ga naar Putten, Marieke gaat naar Spakenburg.
Maar… nu ik geen Aldebaran meer heb, heeft het voor mij ook weinig nut om deze site te houden.
Als iemand deze wil overnemen, hoor ik dat graag. De kosten zijn ongeveer $ 70,– per jaar, omgerekend is dat zo’n € 65.–. Interesse?? Stuur me dan een berichtje via het contactformulier!

***

14/07/2023
Gister kreeg ik een berichtje van Tjeerd. Hij is op zoek naar een aluminium mast voor “Sterre”. Hopelijk kan iemand hem hierbij verder helpen!
Maar wat ik erg leuk vond, is dat Sterre niet in de lijst met bekende Aldebarans voor komt. Na toestemming van Tjeerd staat Sterre er nu ook bij!

***

13/07/2023
Het seizoen is weer begonnen en de zon schijnt volop.
Er zijn dan ook weer verschillende Aldebarans op het water, en dat levert zo nu en dan mooie plaatjes op.
Zo heeft Pieter onderstaand filmpje gemaakt in Blokzijl. Wat een mooie beelden en wat een prachtig dorp!

***

10/09/2022
Er zijn weer een paar foto’s toegevoegd aan de lijst met bekende Aldebarans.
Tussen de honderden foto’s vond ik ook nog een foto van Content. Ik meen me te herinneren dat deze in Sloten lag en misschien nog wel ligt. Als er iemand is met meer informatie over de missende stukken in de lijst, dan hou ik me aanbevolen!
Ook heb ik aan de foto van Roselinde een extra pagina toegevoegd met daarin een filmpje van Rosalinde op Youtube. Ik vond ook een filmpje van Bobby, a.k.a De Blauwe Kraai. Deze heb ik er ook bij gezet.
Je komt op de pagina door op de foto van Rosalinde te klikken!

***

09/09/2022
Onderstaande foto kreeg ik van Peter. Deze Aldebaran van het eerste uur zijn we in juli al tegen gekomen op het IJmeer bij Almere. Helaas toen niet de contactgegevens uit kunnen wisselen, maar inmiddels heeft Peter de weg naar deze website ook gevonden! Dank voor de foto, Peter! En wellicht komen we elkaar nog weer eens tegen ergens in de buurt van Almere!

***

Onderstaand bericht stond zaterdag 16 juli 2022 op de nieuwssite Waldnet.nl
Selskip van Hans is een Aldebaran. Goed om te lezen dat er nog steeds behulpzame mensen zijn die een ander bij nood te hulp schieten!!

***

14/07/2022
Afgelopen week waren we even met Marieke op pad. Vanaf Stand Horst richting het Ijmeer nabij Almere en weer terug.
Op het Ijmeer kwamen we de Brandaen tegen. Een Aldebaran van de eerste orde, onder andere te zien aan de positie van het dakluik. Deze zit in de punt achter de rolfok in plaats in het dak van de opbouw bij de latere modellen.
Gelukkig heb ik een foto kunnen maken en weet ik dat de thuishaven Huizen is. Ik hoop dat de eigenaar zich nog even meld middels het contactformulier zodat ik ook zijn naam kan toevoegen!
In ieder geval weer een Aldebaran erbij op de lijst!!

***

30/06/2022
Kevin heeft ook de weg naar deze site gevonden! Ik kreeg een mailtje van hem dat hij en zijn vriendin de Jutter heeft overgenomen! Bij deze heel veel zeilplezier gewenst met de Jutter en wie weet komen we elkaar eens tegen op het water!

***

25/06/2022
En wederom heeft zich via het contactformulier een Aldebaran-eigenaar gemeld! Dit keer is het Pitt uit Duitsland. Hij heeft een Aldebaran met de naam Rubin en ligt in de buurt van Neustrelitz (klik om op Google Maps te bekijken!

***

20/05/2022
Vandaag een bericht van Filip gekregen. Hij is de nieuwe eigenaar van de Hakuna Matata. Wanneer ik alle info heb, zal ik de Hakuna Matata in de lijst met bekende Aldebarans opnemen!

***

13/05/2022
Ik heb een prachtig stuk van Frans over Wobbegong gekregen. Deze heb ik “onder” zijn foto gezet in de lijst met bekende Aldebarans. Als je op de foto van Wobbegong klikt, opent er een nieuwe pagina met het verhaal van Frans.
Mocht je ook een dergelijk pagina willen, stuur me dan een berichtje met alle info. Dan plaats ik deze onder de foto.

***

24/08/2021
Er zijn weer wat aanpassingen en aanvullingen gedaan op de website.
Zo zijn er weer twee Aldebarans toegevoegd aan de lijst met bekende Aldebarans! Mocht u hierover aanvullende informatie hebben, dan hou ik me aanbevolen zodat ik deze aan kan vullen!
Ook zijn er wat optische aanpassingen gedaan waardoor het makkelijker wordt om de artikelen te lezen.

***

17/08/2021
Door omstandigheden is de Aldebaran-site een aantal jaar offline geweest. Maar vandaag is het dan toch weer zo ver: www.aldebaran815.com is online!!
Ik zal proberen de site zo snel mogelijk weer up-to-date te maken!
Heeft u vragen, opmerkingen of toevoegingen? Stuur dan een berichtje via het contactformulier welke u vindt in het menu onder “Contact”!

***

27/09/2018
Via facebook kreeg ik van Emiel een berichtje dat in de haven van Huizen ook een Aldebaran ligt. Het gaat om “Brandaen”.
Heeft iemand een idee wie de eigenaar is?? Ik zou haar graag in de lijst van bekende Aldebarans op willen nemen!!

***

22/09/2018
Vandaag heeft de heer Bakker zich via het contactformulier gemeld! De heer Bakker vaart en zeilt natuurlijk ook met “de Joffer”.
Hopelijk mogen we “de Joffer” snel opnemen in de lijst!

***

26/08/2018
Afgelopen weken hebben zich weer een aantal “nieuwe” Aldebarans gemeld! Onder andere Sidney en Erwin hebben de weg naar de Facebookpagina of naar deze website gevonden.
Omdat er zoveel nieuwe zijn, spelen we stiekem met de gedachte om toch aankomend voorjaar wederom een meeting te houden.
Om jullie op de hoogte te kunnen houden, willen we graag een adressenlijst opstellen. Deze is alleen om in contact te komen met mede-eigenaren van een Aldebaran en zal dan ook niet verspreid of gepubliceerd worden.
Mochten jullie opgenomen willen worden in deze lijst om zo niks te missen, stuur me dan even een berichtje via het contactformulier. Dan zal ik via de mail aangeven welke gegevens ik graag zou willen ontvangen!

***

26/08/2018

Afgelopen weekend hebben Frans, Ferdinand en Ruben meegedaan aan de 24uurszeilrace. Helaas hebben we deze voortijdig moeten staken in verband met de slechte weersomstandigheden, harde wind en ongunstige ligging van de verplichte eerste boei.
Desondanks was het een memorabel weekend. Want ondanks dat we gestopt zijn en de veiligheid van de haven van Lemmer hebben opgezocht, zijn we zondags gewoon weer uitgevaren. Niet meer om naar Medemblik te gaan, maar gewoon te kijken, onder de bezielende leiding van Frans, wat een Aldebaran kan hebben. En dat hebben we geweten!
Voor het filmpje van afgelopen weekend: hier klikken!!

***

26/08/2018
Vandaag kreeg ik een berichtje via Facebook van Sidney. Hij mag zich sinds kort de nieuwe eigenaar noemen van de A81!
Gefeliciteerd en uiteraard veel zeilplezier toegewenst!!

***

21/08/2018
Deze advertentie kreeg ik binnen van Hans. Zo werd destijds de Aldebaran onder de aandacht gebracht.

***

21/08/2018
Er heeft zich een nieuwe Aldebaran gemeld! Het gaat om Etienne, voorheen Spirit. Deze Aldebaran ligt in de Veenhoop (Frl) en de eigenaar is Edwin. Ongetwijfeld dat ook Etienne in de lijst van Bekende Aldebarans wordt opgenomen!