Meeting 2018

Afgelopen weekend, 25/26/27 mei 2018, was het dan zover.
De tweede “Aldebaranmeeting” in de geschiedenis. Maar liefst 7 Aldebarans wisten de buitenhaven van Lemmer te vinden. In een ongedwongen sfeer werden ervaringen uitgewisseld, technische vragen gesteld en beantwoord, gezeild op het Ijsselmeer maar ook werd er gebruik van gemaakt om eens een kijkje te nemen in andermans Aldebaran. En dit alles in een bijzonder gemoedelijk sfeer waar gezelligheid de boventoon voerde!! Namens mij wil ik Hans en Nolly, Gerard en zijn zeilmaatje (ik zei toch dat ik slecht was in namen), Sylva, Trienka, Tjalling, Rob, Carola, Ferdinand, Devin, Peter, Beate (als ik het goed heb) en Frans bedanken voor alle gezelligheid en dit unieke samenzijn!! Hopelijk tot over twee jaar!!

Foto’s van dit weekend zijn te vinden op de Facebookpagina van de Aldebaran. Deze kun je hier vinden!

================================================================================================

Update!!

Over een paar dagen is het dan al zover!! De meeting voor Aldebarans in Lemmer. En dat op nog geen steenworp afstand van de plek waar ze destijds gebouwd zijn, namelijk aan de Vuurtorenweg te Lemmer.

Er komen in ieder geval 6(!) Aldebarans naar Lemmer, en een motorkruizer voor de ondersteuning. Nog niet opgegeven maar er wel bij willen zijn!? Geen probleem, gewoon even via de contactpagina contact met ons opnemen! Ook als je niet per boot komt, ben je van harte welkom! De barbecue staat aan, dus schuif gewoon gezellig aan!

Mochten er technische vragen zijn, dan is het altijd mogelijk om Ferdinand of mij aan te schieten! Inmiddels hebben we ruime kennis en ervaring opgedaan, en is er vrijwel op iedere vraag een antwoord!

Hopelijk tot aankomend weekend!! Wij hebben er in ieder geval zin, en zoals het nu lijkt, wordt het fantastisch mooi weer!!

===============================================================================================

Dat de Aldebaran een bijzonder scheepje is, dat weten de meeste eigenaren wel. Er is er niet één gelijk, mede doordat de klant zelf kon bepalen hoe de inrichting moest worden en welke materialen moesten worden gebruikt. Ook zijn er in de loop van de jaren, de eerste Aldebarans zijn inmiddels bijna 50 jaar jong, allerlei aanpassingen gedaan aan de boten.

Het lijkt ons, Ruben en Ferdinand, leuk om eens zoveel mogelijk Aldebarans bij elkaar te krijgen. Het idee is om eens een kijkje te kunnen nemen in andersman boot, ideeën uit te wisselen, in een ontspannen sfeer van de gezelligheid te genieten en natuurlijk om lekker te kunnen zeilen wat ongetwijfeld een prachtig plaatje zal opleveren.

Wanneer:
En dan hebben we ineens een datum!! Dit weekend zal plaatsvinden op 25/26/27 mei 2018!!! Zet deze datum dus alvast in de agenda zodat je er bij kunt zijn!!

We willen dit weekend organiseren in en rond Jachthaven Lemsterbaai te Lemmer. De oorsprong van de Aldebaran ligt aan deze jachthaven. De Aldebarans zijn namelijk gebouwd aan de Vuurtorenweg. Daarnaast ligt de jachthaven direct aan het IJsselmeer.

Lemmer

Wat kun je van ons verwachten?
Wanneer wij een idee hebben hoeveel Aldebarans aan het weekend mee zullen doen, zullen wij proberen deze zoveel mogelijk bij elkaar in de jachthaven te krijgen. Niet alleen leuk voor de foto’s, maar ook wel zo gezellig en praktisch!
Daarnaast verzorgen wij de randzaken voor wat betreft de BBQ. Denk hierbij aan bijvoorbeeld onderdak als het toch iets minder weer blijkt te zijn, de BBQ’s zelf en wat daar bij komt kijken.

Wat verwachten we van jullie?
In principe is ons idee dat een ieder zichzelf kan onderhouden. Wij lopen dan niet het risico dat we bijvoorbeeld met te veel of te weinig boodschappen zitten, of dat door omstandigheden iemand niet kan komen en wij dus met extra kosten zitten.
Dit betekent dat je zelf je eigen eten, drinken, versnaperingen, etc. meeneemt. Dit geldt ook voor het vlees voor de BBQ. Voordeel is dat iedereen eet wat ‘ie lekker vindt, en hierbij zijn eigen budget kan bepalen.
Een stoel kan ook handig zijn, voor bijvoorbeeld de BBQ of tijdens een kop koffie.
Ook verdere zaken zoals het betalen van de haven en dergelijke dien je zelf te regelen.

Een globaal idee van het weekend:

Vrijdag 25 mei 2018:
1600 – 2000 uur ontvangst in jachthaven Lemsterbaai te Lemmer
2000 – 2130 uur diner (pizzaria?)
2130 – ……… uur gezelligheid (wal/haven/boot?)

Zaterdag 26 mei 2018:
0900 – 1200 uur ontvangst (voor hen die het niet redden op de vrijdag)
0900 – 1200 uur ontbijt/koffie/eigen tijd/etc.
1200 – 1300 uur gezamenlijke lunch
1300 – 1800 uur zeilen op het IJsselmeer
1800 – 1900 uur voorbereiden BBQ
1900 – ……… uur BBQ

Zondag 27 mei 2018:
0930 – 1100 uur gezamenlijke steigerbrunch
1100 – 1400 uur mogelijkheid tot zeilen op IJsselmeer
1400 – 1500 uur nakletsen en afsluiting weekend
1500 uur huiswaarts

Mocht je zelf ideeën hebben, of vragen hebben, neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Hopelijk krijgen we een heleboel Aldebarans bij elkaar!!